Yanlış teşhislerden ve ilaçların yan tesirlerinden dünyada kaç kişinin hayatını kaybettiği konusunda resmi bir istatistik bulunmamaktadır. Bu konuda en iyi istatistikler ABD’de bulunmaktadır. ABD’de yalnız reçeteli ilaçların yan tesirlerinden senede 100 binin üzerinde hayat kaybı vardır.[Dipnot] Bunu dünya geneline yayarsanız yalnız reçeteli ilaçların yan tesirlerinden senede 1 milyon üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini tahmin edebilirsiniz. Bu da fazla gündeme getirilmeyen, üzerinde fazla durulmayan ayrı bir terördür.
İlaçlar artık hastalıklara kesin çözüm değil hastanın ömür boyu alması gerekecek şekilde üretilmekte; araştırmalar, buluşlar bu yönde teşvik edilip yapılmaktadır. Bir nevi bağımlılığa dönüşen sürekli ve gereksiz ilaç alımı vücutta toksin birikmesine sebep olmakta, hastayı bir taraftan iyileştirirken diğer taraftan hasta etmektedir. Birçok doktoru hegemonyaları altına alan ilaç firmaları, doktorları hastaların ihtiyacının üzerinde ilaç reçetesi yazmaya hatta hasta kategorisinde olmayanlara bile ilaç tavsiye etmeye zorladı. Bu bütün dünyada yaygınlaşırken gereksiz şekilde fazla ilaç kullanma neticesinde ilaç firmaları daha çok kazanırken dünyada (özellikle Amerika da) hem devletlerin hem de halkların üzerine büyük mali yükler bindirilerek halkın da sağlığıyla oynanmaktadır.[Dipnot]
Gizli Terör Dediğinizde Tam Olarak Neyi Anlamamız Lazım?
11 Eylül olayını dışarıda tutarsak Amerika dışında bulanan askerler hariç Amerika’da ve Avrupa’da sivil halktan senede 100 kişi dahi silahlı terörden hayatını kaybetmemektedir. Bunun yanında yalnız reçeteli ilaçlardan Amerika’da senede hayatını kaybedenlerin 100 binin üzerinde olduğunu, ilaçların yan etkilerinden tekrar hastalananların da 2 milyondan fazla olduğunu belirtiyor.[Dipnot] Gıdaların, ilaçların, çevre kirliliğinin sebep olduğu hastalanma ve hayat kayıplarının sayıları kesin verilememektedir fakat bu tahminlerin bile çok üzerindedir. 300 milyon nüfuslu Amerika’da her sene 76 milyon kişi gıda zehirlenmesinden hasta olmakta, binlerce kişi hastanelik olmakta ve bu yüzden yaklaşık 5000 kişi hayatını kaybetmektedir.[Dipnot]
Bu resmi rakamdır, gerçek rakam bunun çok üzerindedir. Gelişmekte olan ülkelerde bu tip sağlıklı veriler yoktur fakat bu ülkelerdeki gıda zehirlenmeleri kesinlikle nüfusa oranla daha fazladır. Bu toplumdan saklanan, adını bile kimsenin telaffuz etmediği, çoluk çocuk ırk renk ayırmadan herkesi hedef alan ve şirketlerin daha çok para kazanması uğruna görmemezlikten gelinen bu gizli terör; kitle imha silahına dönüşmüştür.
Gıda ve İlaç Teröründen Yaşamını Yitirenler Savaşlardaki Can Kayıplarından Fazla
Dünyada senede 7 milyon kişi gıda ile ilgili zehirlenmelerden dolayı hayatını kaybediyor.[Dipnot] Aslında hastalanmalara neden olup sonradan hayat kayıplarına sebep olanları hesaplarsanız gerçek sayı bunun çok üzerindedir. I. ve II. Dünya Savaşı hariç ne bölgesel savaşlarda, ne herhangi bir terör faaliyetinde, ne belli hastalıklardan veya diğer ölüm sebeplerinin birinde dünyada senede bu kadar çok hayat kaybı yoktur. Ayrıca dünyada her sene 6 milyondan fazla çocuk açlıktan hayatını kaybediyor.[Dipnot] İşte gıdayla ilgili bu hayat kayıpları ismi konulmayan, üstü örtülü bir terördür. Dünyada çocukların hayat kaybı rakamlarına AIDS, sıtma, tüberküloz (verem) gibi bulaşıcı hastalıklardan kaynaklanan ölümleri de katarsanız bu rakam yaklaşık 10 milyona yükseliyor.[Dipnot] Bu trajedi terör boyutlarının çok üzerindedir. Her gün yaşanmakta ve her gün 16 binden fazla çocuk hayatını kaybetmektedir fakat medya bunu fazla gündeme getirmemektedir.